Φτιάχνω γάλα εβαπορέ
Σπιτικό γάλα εβαπορέ. Η ιστορία της συνταγής είναι πιο μεγάλη από την εκτέλεση...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφορμή για το επίτευγμα ήταν το κουτί του "Βλάχας". Τη μια εβδομάδα έγραφε "100% ελληνικό γάλα" , την άλλη "100% γερμανικό γάλα", την άλλη πάλι ελληνικό και πάει λέγοντας. Είπα να καταργήσω το εβαπορέ από τα ψώνια αλλά δυσκολεύτηκα όταν τα μανιτάρια αλά κρεμ βγήκαν γκρι-ανθρακί από το φρέσκο γάλα! Είχα φτάσει σε αδιέξοδο ώσπου μια μέρα... ξέχασα το γάλα (πρόβειο) στο μάτι και έβραζε μια ώρα αμέριμνο σε σιγανή φωτιά. Πήρα τηλέφωνο την ειδικό"μαμά, το γάλα έμεινε μισό από το πολύ βράσιμο, να το πετάξω; - Όχι, ρίξε λίγο νερό μέσα να αραιώσει και θα είναι μια χαρά". Αυτό ήταν! Άλλο ένα οχυρό κατακτήθηκε στην κουζίναεβαπορέ από σπίτι (ή από στάνη). Για να ξέρουμε τι πίνουμε.
Υλικά
-
γάλα φρέσκο (του βοσκού)
-
αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι βαθύ
-
ξύλινο κουτάλι ή σιλικονάτο για ανακάτεμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
-
2
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει αφαιρούμε την πέτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
3
Αφήνουμε να βράζει μέχρι να μείνει λιγότερο από το μισό (πχ από 4 1/2 φλ να μείνουν 2).
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και το περνάμε από τουλπάνι (γάζα).
-
5
Διατηρείται στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (18)