KostasSpear
KostasSpear @cook_8517628
,Ελλάδα

Φτιάχνουμε τυρί σε λίγα λεπτά, εύκολα και κατανοητά και μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως ως μαλακό τυρί ή την επομένη μέρα ως σκληρό τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τυράκι μας μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο για πολύ καιρό χωρίς να μας χαλάσει ή να πάρει μυρωδιά από άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται στο πήξιμο του (ξίδι-λεμόνι), χάρις στο ξινό που βάλαμε.

https://www.youtube.com/watch?v=9Y0eMYdlw-Y

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 λίτρα
  1. γάλα κατά προτίμηση πρόβειο, αλλά μπορούμε και με κατσικίσιο και με αγελαδινό, ακόμη και με του εμπορίου
  2. 1 κατσαρόλα για να χωρέσει τη ποσότητα του γάλατος που μπορούμε να βρούμε
  3. τούλια ή μαξιλαροθήκη για το σούρωμα του γάλατος
  4. 1 ξύλινη σπάτουλα (κουτάλα)
  5. 1 σουρωτήρι
  6. 1 θερμόμετρο κουζίνας
  7. ξινό για το πήξιμο του γάλατος μας
  8. αλάτι χοντρό και ψιλό
  9. καλούπι σκληρό για τυριά, για να βάλουμε το τυρόπηγμα ή τσαντίλα ή μια μαξιλαροθήκη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σουρώνουμε το γάλα.

  2. 2

    Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του γάλατος στους 83οC ανακατεύοντας με την ξύλινη σπάτουλα, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας συνεχώς για να μην μας πιάσει το γάλα.

  3. 3

    Μια κοφτή κουταλιά ξινό βάζουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού με νερό και ανακατεύουμε (στα 6 λίτρα γάλα).

  4. 4

    Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε ν΄ανακατεύουμε μέχρι το τυρόπηγμα να βγει στην επιφάνεια.

  5. 5

    Πριν φουσκώσει το γάλα μας σβήνουμε την φωτιά.

  6. 6

    Με το σουρωτήρι μας μαζεύουμε το τυρόπηγμα σε μια τσαντίλα ή στο καλούπι μας.

  7. 7

    Όταν στραγγίξει το αλατίζουμε και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

  8. 8

    Αν το θέλουμε να γίνει σκληρό το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε παραπάνω ώρες να σφίξει και το κόβουμε μετά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

KostasSpear
KostasSpear @cook_8517628
στις
,Ελλάδα