GiannisK69
GiannisK69 @cook_8506105
,Ελλάδα

Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό και έφτιαξα το δικό μου bacon...) Χθες ολοκλήρωσα την ετοιμασία και το αποτέλεσμα απλά ήταν Εξαιρετικό! Μοναδική γεύση ενισχυμένη με την ισορροπημένη συνύπαρξη του αρώματος του δρυ (που καπνίστηκε) και επίγευση που σε παροτρύνει να δοκιμάσεις ξανά και ξανά... Για το κάπνισμα βέβαια απαιτείται ύπαρξη καπνιστηρίου νερού (water smoker) και γνώση του αντικειμένου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να το "ψήσει" στο φούρνο στους 110 βαθμούς (ακουμπώντας το κατευθείαν σε μια σχάρα) και μέχρις ότου η θερμοκρασία του πυρήνα φτάσει στους 65 βαθμούς κελσίου. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι βέβαια ούτε από γεύση ούτε κι από εμφάνιση το ίδιο, αλλά σίγουρα θα είναι εξαιρετικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κομμάτι πανσέτα από τον χασάπη. Καθαρό βάρος κρέατος 1,4 κιλά
  2. Για την Άλμη χρησιμοποίησα
  3. γρ. Νερό1100
  4. γραμμάρια Αλάτι140
  5. γρ. Cure#12,5
  6. γρ Ζάχαρη10
  7. γρ. Χυμός λεμονιού20

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκοκάλισα την πανσέτα.

  2. 2

    Την έβαλα σε άλμη για 48 ώρες.

  3. 3

    Μετά από 48 ώρες την έβγαλα από την άλμη και την άφησα να στραγγίξει στο ψυγείο για 12 ώρες.

  4. 4

    Τέλος την κάπνισα σε καπνιστήριο νερού -barbecook- (με δρυ - μόνος μου"κόβω" τα chips καπνίσματος) για 4 ώρες περίπου ώσπου η θερμοκρασία στο πυρήνα της πανσέτας έφτασε τους 65 βαθμούς κελσίου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Jelly
Jelly @cook_8463809
Συγχαρητήρια για το επίτευγμά σου!!! Δε νομίζω να το κάνω μόνη μου, αλλά μου άρεσε που έμαθα πώς γίνεται.

Από

GiannisK69
GiannisK69 @cook_8506105
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα