Φτιάχνω το δικό μου λαχταριστό bacon
Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό και έφτιαξα το δικό μου bacon...) Χθες ολοκλήρωσα την ετοιμασία και το αποτέλεσμα απλά ήταν Εξαιρετικό! Μοναδική γεύση ενισχυμένη με την ισορροπημένη συνύπαρξη του αρώματος του δρυ (που καπνίστηκε) και επίγευση που σε παροτρύνει να δοκιμάσεις ξανά και ξανά... Για το κάπνισμα βέβαια απαιτείται ύπαρξη καπνιστηρίου νερού (water smoker) και γνώση του αντικειμένου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να το "ψήσει" στο φούρνο στους 110 βαθμούς (ακουμπώντας το κατευθείαν σε μια σχάρα) και μέχρις ότου η θερμοκρασία του πυρήνα φτάσει στους 65 βαθμούς κελσίου. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι βέβαια ούτε από γεύση ούτε κι από εμφάνιση το ίδιο, αλλά σίγουρα θα είναι εξαιρετικό!
Υλικά
-
1 κομμάτι πανσέτα από τον χασάπη. Καθαρό βάρος κρέατος 1,4 κιλά
-
Για την Άλμη χρησιμοποίησα
-
γρ. Νερό1100
-
γραμμάρια Αλάτι140
-
γρ. Cure#12,5
-
γρ Ζάχαρη10
-
γρ. Χυμός λεμονιού20
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκοκάλισα την πανσέτα.
-
2
Την έβαλα σε άλμη για 48 ώρες.
-
3
Μετά από 48 ώρες την έβγαλα από την άλμη και την άφησα να στραγγίξει στο ψυγείο για 12 ώρες.
-
4
Τέλος την κάπνισα σε καπνιστήριο νερού -barbecook- (με δρυ - μόνος μου"κόβω" τα chips καπνίσματος) για 4 ώρες περίπου ώσπου η θερμοκρασία στο πυρήνα της πανσέτας έφτασε τους 65 βαθμούς κελσίου.
Σχόλια (3)