Fudge φυστικοβούτυρο
Ένα πανεύκολο, μαλακό γλυκό που μοιάζει λίγο με χαλβά. Θα σας ενθουσιάσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκτός από φυστίκια Αιγίνης μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας. Του δίνει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Υλικά
-
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
-
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
-
0.5 φλιτζάνι γάλα
-
300 γρ. φυστικοβούτυρο
-
1 βανίλια
-
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-
φυστίκια Αιγίνης αλατισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
-
3
Το φτάνουμε σε βρασμό και το αφήνουμε για δύο λεπτά να βράσει ανακατεύοντας συχνά.
-
4
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
-
5
Αφού έχουμε κοσκινίσει καλά την άχνη ζάχαρη, τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα ανακατεύοντας με το μίξερ. Σε αυτό το στάδιο μπαίνουν τα φυστίκια Αιγίνης.
-
6
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20 εκ. x 20 εκ. περίπου, απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
-
7
Οταν παγώσει, κόβουμε σε κομμάτια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια