Fudge Καραμέλας
Η συνταγή είναι από την Αμερική. Μαλακή καραμέλα που λιώνει στο στόμα! Υπάρχουν πολλά είδη fudge με πολλά και διάφορα υλικά. Αυτό είναι το πρώτο που δοκίμασα και το πιο απλό. ΠροσοχήΤρώγεται σε μικρές ποσότητες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να δούμε αν το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αν δεν διαλυθεί και παραμείνει μπαλίτσα, τότε το μίγμα είναι έτοιμο.Όταν ρίξουμε την κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη θα σκληρύνει. Μη φοβηθείτε. Συνεχίστε το ανακάτεμα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.Είναι σημαντικό να μείνει το μίγμα ανενόχλητο για ένα τέταρτο για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
Υλικά
-
3 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος 18% λιπαρά ή 1 κούπα γάλα εβαπορέ (με όλα του τα λιπαρά)
-
100 γραμμάρια βούτυρο
-
2 κουτ. σούπας σιρόπι γλυκόζης
-
Ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κούπα ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει.
-
2
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη γλυκόζη.
-
3
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
4
Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να αρχίσει να καλύπτει το κουτάλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη ανενόχλητο για 15 λεπτά.
-
5
Μετά τα 15 λεπτά, το χτυπάμε ή με το μίξερ (για πιο γρήγορα) ή με ξύλινη κουτάλα (15-20 λεπτά) μέχρι το μίγμα να γίνει θαμπό.
-
6
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Κόβουμε σε κομματάκια και απολαμβάνουμε!
-
7
Φυλάσσεται και εκτός ψυγείου για περίπου 10 μέρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (15)