Fudge σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης
Σοκολατοαπολαυστικό, οικονομικό και εύκολο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού σκληρύνει και γίνει σα σοκολάτα, μπορείτε να το κρατήσετε εκτός ψυγείου. Αν δε βιάζεστε, μπορείτε να μη το βάλετε καθόλου στο ψυγείο.Αντί για φιστίκια, μπορείτε να βάλετε άλλους ξηρούς καρπούς ή φρουί γλασέ.
Υλικά
-
200 γραμμάρια Μαύρη σοκολάτα
-
200 ml Ζαχαρούχο γάλα
-
1,5 κ.σ. Βούτυρο
-
Αλάτι (ελάχιστο)
-
0.5 κούπα Φιστίκια αιγίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, προσθέτω το ζαχαρούχο, το βούτυρο και το αλάτι.
-
2
Στο τέλος προσθέτω τα φιστίκια.
-
3
Στρώνω σε μικρό πυρέξ αντικολλητικό χαρτί μέχρι και τα τοιχώματα, από πάνω απλώνω το σοκολατένιο μείγμα και το ισιώνω με ένα κουτάλι.
-
4
Το βάζω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει ελαφρώς, κόβω σε κομμάτια και το ξαναβάζω στο ψυγείο ώστε να σκληρύνει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια