Fudges Σοκολατάκια νηστίσιμα, μόνο με τρία υλικά!

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
manewcook
manewcook @manewcook
,Ελλάδα

Σοκολατάκια με λάδι και γάλα καρύδας! Όσοι αγαπούν την καρύδα θα τα λατρέψουν και επιπλέον είναι πανεύκολα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βάλετε λίγο γάλα καρύδας παραπάνω γίνεται μια ωραιότατη νηστίσιμη γκανάς σοκολάτας για να γλασάρετε τα μάφινς σας!  Μπορείτε, αν δε νηστεύετε, να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος ή όποια άλλη σας αρέσει.Τη συνταγή τη βρήκα στο σάιτ http//veggieandthebeastfeast.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
20-30 σοκολατάκια
  1. 3/4 tης κούπας γάλα καρύδας
  2. προαιρετικά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αφρό αλατιού, νιφάδες καρύδας ή ότι άλλο επιθυμείτε για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή εμαγιέ μπολ

  2. 2

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το γάλα καρύδας και τα φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει το λάδι και να ομογενοποιηθεί με το γάλα

  3. 3

    Αδειάζουμε το βρασμένο γάλα και λάδι καρύδας πάνω στις σταγόνες κουβερτούρας και το αφήνουμε δυο λεπτά να σταθεί

  4. 4

    Κατόπιν, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

  5. 5

    Παίρνουμε μια μεταλλική μίνι φόρμα για μάφινς ή φορμάκια σιλικόνης και αλείφουμε με μαργαρίνη ή με κακάο τα τοιχώματα

  6. 6

    Βάζουμε το μίγμα στα φορμάκια με το κουτάλι της σούπας. Για τα μικρά χρειάζεται μια γεμάτη κουταλιά, σε πιο μεγάλα μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα, έχοντας υπόψιν πως θα χρειαστεί περισσότερη ώρα να πήξουν

  7. 7

    Αν θέλουμε, αφού έχουν κρυώσει λίγο τα πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, αφρό αλατιού (α λα αμερικάνικα), σος καραμέλας ή ό,τι άλλο θέλουμε.Τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για μια ώρα

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

manewcook
manewcook @manewcook
Προσοχή: καλύτερα το γάλα καρύδας να είναι συμπυκνωμένο κι όχι τύπου alpro.

Από

manewcook
manewcook @manewcook
στις
,Ελλάδα
Με λένε Μαρία και είμαι από την Κρήτη! Για την ακρίβεια είμαι και μισή από τον Πειραιά. Μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με το Ίντερνετ και εσχάτως να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά! Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σπορ, μέχρι τις αρχές του 2015, οπότε και μετακόμισα στην Αθήνα και έσμιξα με τον άντρα μου, που μέχρι τότε οι δουλειές μας μάς κρατούσαν μακριά! Με λες και μετανάστη από αγάπη! Άργησα λίγο να πάρω μπρος με τη μαγειρική και νιώθω ακόμα νεούδι, αλλά τι να κάνουμε; οι συνθήκες! (Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια! Τα ξένα χέρια είναι μαχαίριααα! Οπα! Μισό να κλείσω την παρένθεση γιατί ξέφυγα!) Ήταν όμως να μην πάρω μπρος! Τελικά η μαγειρική και ειδικά η ζαχαροπλαστική είναι έρωτας! Του μπι κοντινιουντ! ;)
Δες περισσότερα