Fudges Σοκολατάκια νηστίσιμα, μόνο με τρία υλικά!
Σοκολατάκια με λάδι και γάλα καρύδας! Όσοι αγαπούν την καρύδα θα τα λατρέψουν και επιπλέον είναι πανεύκολα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλετε λίγο γάλα καρύδας παραπάνω γίνεται μια ωραιότατη νηστίσιμη γκανάς σοκολάτας για να γλασάρετε τα μάφινς σας! Μπορείτε, αν δε νηστεύετε, να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος ή όποια άλλη σας αρέσει.Τη συνταγή τη βρήκα στο σάιτ http//veggieandthebeastfeast.com
Υλικά
-
3 κούπες σταγόνες κουβερτούρας
-
3/4 tης κούπας γάλα καρύδας
-
2 κ.σ. λάδι καρύδας
-
προαιρετικά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αφρό αλατιού, νιφάδες καρύδας ή ότι άλλο επιθυμείτε για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή εμαγιέ μπολ
-
2
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το γάλα καρύδας και τα φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει το λάδι και να ομογενοποιηθεί με το γάλα
-
3
Αδειάζουμε το βρασμένο γάλα και λάδι καρύδας πάνω στις σταγόνες κουβερτούρας και το αφήνουμε δυο λεπτά να σταθεί
-
4
Κατόπιν, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
-
5
Παίρνουμε μια μεταλλική μίνι φόρμα για μάφινς ή φορμάκια σιλικόνης και αλείφουμε με μαργαρίνη ή με κακάο τα τοιχώματα
-
6
Βάζουμε το μίγμα στα φορμάκια με το κουτάλι της σούπας. Για τα μικρά χρειάζεται μια γεμάτη κουταλιά, σε πιο μεγάλα μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα, έχοντας υπόψιν πως θα χρειαστεί περισσότερη ώρα να πήξουν
-
7
Αν θέλουμε, αφού έχουν κρυώσει λίγο τα πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, αφρό αλατιού (α λα αμερικάνικα), σος καραμέλας ή ό,τι άλλο θέλουμε.Τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για μια ώρα
Σχόλια (12)