Γάλα αμυγδάλου
Γάλα από ωμά αμύγδαλααγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για χορτοφάγους και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη που δεν πίνουν γάλα αγελάδος. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 - 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.). Στο παρακάτω link παρουσιάζει μία παρόμοια συνταγή για παρασκευή γάλατος αμυγδάλου. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
-
2-3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
-
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
-
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 - 10 ώρες.
-
2
Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 - 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
-
3
Χτυπήστε το για 1 - 2 λεπτά.
-
4
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Σχόλια (15)