ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
,ΕΛΛΑΔΑ

Φτιάχνουμε με τα χεράκια μας αληθινό γάλα καρύδας αρκεί να έχουμε υπομονή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν μείνει για λίγο στο ψυγείο, διαχωρίζεται το νερό από τα λιπαρά του και θέλει καλό ανακάτεμα πριν τη χρήση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

σχεδόν 2 ποτήρια
  1. σάρκα 1 καρύδας
  2. 2-3 ποτήρια νερό ζεστό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα της καρύδας.

  2. 2

    Την βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό.

  3. 3

    Τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να πολτοποιηθούν.

  4. 4

    Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά.

  5. 5

    Σουρώνουμε το νερό σε λεπτό σουρωτήρι ή τουλουπάνι, πιέζοντας το με το χέρι.

  6. 6

    Μέχρι να βγάλουμε όσο περισσότερο υγρό μπορούμε.

  7. 7

    Αδειάζουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Νομίζω ότι δε θέλει και τόση υπομονη. Έψαχνα ακριβώς μια τέτοια συνταγή γιατί τον τελευταίο καιρό έχω υιοθετήσει το γάλα και την κρέμα καρύδας. Θα επανέλθω με πιρουνάκια μόλις τη φτιάξω

Από

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 40 ετών , μητέρα μιας 12χρονης κούκλας , εργάζομαι ως γραμματέας σε κατασκευαστική εταιρεία και είμαι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια.
Δες περισσότερα