Γάλα σόγιας
Γάλα σόγιας, φτιαγμένο στο σπίτι εύκολα και οικονομικότερα απ' όσο κοστίζει του εμπορίου. Η γεύση του είναι αρκετά εντονότερη. Η συνταγή είναι αφιερωμένη με πολύ αγάπη στη Sitronella!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά, μπορούμε να σουρώσουμε πριν βράσουμε, ώστε να μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μόνον το γάλα.Ο πολτός που μένει λέγεται "οκάρα", η προφορά φέρνει περισσότερο στο "όκρα" και τον μαγειρεύουμε (μένει στο ψυγείο έως και 3 ημέρες).Μόλις το γάλα μας κρυώσει καλά, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.Η σόγια είναι δύσπεπτη και καλό είναι, αν έχετε πρόβλημα, να ξεφλουδίσετε και να ξαφρίσετε.Σε αυτούς τους 2 τρόπους παρασκευής κατέληξα αφού παρακολούθησα σχεδόν όλα τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youtube σχετικά με το σπιτικό γάλα σόγιας.
https://www.youtube.com/watch?v=3kga6atsXLM
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλαίνουμε καλά και μουλιάζουμε τα φασόλια σόγιας όλο το βράδυ. Θέλουμε να τριπλασιασουν τον όγκο τους.
-
2
Πριν προχωρήσουμε στην παρασκευή μπορούμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τις φλούδες των φασολιών, τρίβοντας ελαφρά με τα χέρια.
-
3
Πολτοποιούμε τα φασόλια, βοηθώντας με λίγο από το νερό που ήδη έχουμε μετρήσει. Για να γίνει εντελώς λείο το μίγμα και λευκό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δυνατό κόφτη για 3 τουλάχιστον λεπτά.
-
4
Μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' με 20',ανακατεύοντας συνεχώς. Αν μας ενοχλεί ο αφρός που δημιουργείται κατά το βρασμό, τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
-
5
Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι με τουλπάνι, σουρώνουμε καλά και είμαστε έτοιμοι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)