Γαλακτομπουρεκάκια
Αυτό το γλυκό είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αυγά
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου
Υλικά
-
400 γρ. φύλλο κρούστας
-
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
2 κουταλάκια ζάχαρη
-
1/4 κουταλάκι κανέλα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
50 γρ. βούτυρο κομμένο
-
1 κουταλιά κορν φλάουρ
-
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
110 γρ. ζάχαρη
-
500 ml. γάλα
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
-
1 1/2 φλυτζάνι νερό
-
1/3 φλυτζάνι γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φύλλα σε 2 λουρίδες.
-
2
Βάζουμε σε μπώλ το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
-
3
Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Αλείφουμε 3 λώριδες με βούτυρο, βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα στην άκρη και διπλώνουμε, τυλίγοντας σε ρολό. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο.
-
5
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
-
6
Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά.
Σχόλια (13)
Γίνε λίγο πιο επεξηγηματική. *Με τον α' τρόπο κάνει η μάνα μου μπακλαβά σε ρολά.