Γαλακτομπούρεκο απο Κύπρο
Όσοι το δοκίμασαν έχουν να λένε!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
λίγο λάδι
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτηρια νερο
-
γαρύφαλλα + κανέλλα
-
λίγο λεμόνι
-
ΚΡΕΜΑ
-
1 λίτρο γάλα
-
5 κουταλιές corn flour
-
5 κουταλιές ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 φακελάκι βανίλια
-
λίγο ανθόνερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κοχλάσει για 9 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
2
Πέρνουμε το μισό φύλλο κρούστας, αλοίφουμε τα φύλλα 2-2 με λάδι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί.
-
4
Όταν τα φύλλα στο ταψί ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και βάζουμε πάνω την κρέμα.
-
5
Απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα χαράζουμε με μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε το γλυκό στο φούρνο ξανά για να ψηθεί
-
6
Όταν ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε και του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
-
7
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (8)