κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλακτομπούρεκο απο Κύπρο
MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Zoopigi

Όσοι το δοκίμασαν έχουν να λένε!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. λίγο λάδι
  2. ΣΙΡΟΠΙ
  3. 2 ποτήρια ζάχαρη
  4. 2 ποτηρια νερο
  5. γαρύφαλλα + κανέλλα
  6. λίγο λεμόνι
  7. ΚΡΕΜΑ
  8. 1 λίτρο γάλα
  9. 5 κουταλιές corn flour
  10. 5 κουταλιές ζάχαρη
  11. 1 φακελάκι βανίλια
  12. λίγο ανθόνερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κοχλάσει για 9 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  2. 2

    Πέρνουμε το μισό φύλλο κρούστας, αλοίφουμε τα φύλλα 2-2 με λάδι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί.

  4. 4

    Όταν τα φύλλα στο ταψί ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και βάζουμε πάνω την κρέμα.

  5. 5

    Απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα χαράζουμε με μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε το γλυκό στο φούρνο ξανά για να ψηθεί

  6. 6

    Όταν ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε και του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

  7. 7

    Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Meni Fo
Meni Fo @MeNiFo
Το ερώτημα είναι τι έχουν να λένε διότι ούτε τα υλικά αλλά ούτε η εκτέλεση παραπέμπουν σε κάτι ιδιαίτερο. Επιπλέον, το ψήσιμο της κάτω επίστρωσης των φύλλων με κάνει να αναρωτιέμαι αν το γλυκό αυτό έχει γίνει ποτέ στην πράξη.

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi