Γαλακτομπούρεκο με μόνο 2 αυγά
Το πιο ωραίο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει ποτέ με μόνο 2 αυγά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συγκεκριμένη ποσότητα συνήθως την φτιάχνω σε 2 μεσαίου μεγέθους πυρεξάκια ώστε η κρέμα να είναι πιο λεπτή.Εάν δείτε ότι η κρέμα είναι αρκετά πηχτή όταν την κατεβάσετε από την φωτιά μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα.
Υλικά
-
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
2 αυγά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
2 1/2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
-
500 γρ. ζάχαρη
-
1 κιλό γάλα (χάρτινη συσκευασία 3,5 λιπαρά)
-
2 βανίλιες
-
1/2 κουταλιά φυτίνη
-
1/2 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
-
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
-
Σιρόπι
-
3 ποτήρια νερό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κουταλιά γλυκόζη
-
2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, αφού κρατήσουμε πρώτα 1 ποτήρι στο οποίο θα διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.
-
2
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την φυτίνη, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Όταν αρχίζει λίγο να δένει προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το αφήνουμε να πήξει.
-
4
Το κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά.
-
5
Βάζουμε μία μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Έπειτα αλλείφουμε το πυρέξ μας με βούτυρο, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα, προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αέρα).
-
8
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας το οποίο αφήνουμε να κρυώσει.
-
9
Όταν ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το σιροπιάζουμε σιγά σιγά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)