κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλακτομπούρεκο με μόνο 2 αυγά
Molly
Molly @cook_8463857

Το πιο ωραίο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει ποτέ με μόνο 2 αυγά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συγκεκριμένη ποσότητα συνήθως την φτιάχνω σε 2 μεσαίου μεγέθους πυρεξάκια ώστε η κρέμα να είναι πιο λεπτή.Εάν δείτε ότι η κρέμα είναι αρκετά πηχτή όταν την κατεβάσετε από την φωτιά μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  2. 2 1/2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  3. 500 γρ. ζάχαρη
  4. 1 κιλό γάλα (χάρτινη συσκευασία 3,5 λιπαρά)
  5. 2 βανίλιες
  6. 1/2 κουταλιά φυτίνη
  7. 1/2 κουταλιά βούτυρο Κερκύρας
  8. Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  9. Σιρόπι
  10. 3 ποτήρια νερό
  11. 2 κούπες ζάχαρη
  12. 1 κουταλιά γλυκόζη
  13. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, αφού κρατήσουμε πρώτα 1 ποτήρι στο οποίο θα διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.

  2. 2

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την φυτίνη, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Όταν αρχίζει λίγο να δένει προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το αφήνουμε να πήξει.

  4. 4

    Το κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά.

  5. 5

    Βάζουμε μία μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας και την αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Έπειτα αλλείφουμε το πυρέξ μας με βούτυρο, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα, προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αέρα).

  8. 8

    Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας το οποίο αφήνουμε να κρυώσει.

  9. 9

    Όταν ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το σιροπιάζουμε σιγά σιγά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

daphne
daphne @cook_8450695
Molly ήθελα να ρωτήσω το εξής, όταν το φτιάχνεις σε δύο πυρεξάκια χρησιμοποιείς 2 πακέτα φύλλα ή 1?

Από

Molly
Molly @cook_8463857
στις