Γαλακτομπούρεκο σε ρολά με μέλι

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Μάχη Μ
Μάχη Μ @cook_8522475
,

Ένα γλυκό με βελούδινη κρέμα, παχύρρευστο σιρόπι στο χρώμα της καραμέλας από την καστανή ζάχαρη και το μέλι, με φύλλο κριτσανιστό έως το τελευταίο κομματάκι!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 άτομα
  1. 800 γρ. γάλα πλήρες
  2. 4 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι με ασπράδια)
  3. 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1/2 κούπα κορν φλάουρ
  5. 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  6. 70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  7. 1 κ.γλ. βανίλια
  8. ξύσμα 1 λεμονιού
  9. Σιρόπι
  10. 2 κούπες ζάχαρη καστανή
  11. 1 1/2 κούπα νερό
  12. 1 1/2 κούπα μέλι
  13. 2-3 κομμάτια φλούδας λεμονιού ακέρωτου βιολογικού (για άρωμα)
  14. 1 ξύλο κανέλας
  15. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος.

  2. 2

    Σε μία κούπα γάλα, ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ, ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, την βανίλια και την ζάχαρη, συνεχίζουμε με το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ.

  3. 3

    Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως να πήξει η κρέμα μας και να αρχίζει να βράζει.

  4. 4

    Προσοχή, δεν παραβράζουμε, για να έχουμε αφράτη κρέμα.

  5. 5

    Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα πιάτο, τους προσθέτουμε στα ασπράδια χτυπάμε απαλά να ενσωματωθούν.

  6. 6

    Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα στην κρέμα με απαλές κινήσεις με μία κουτάλα από κάτω προς τα πάνω να απορροφηθεί.

  7. 7

    Βάζουμε μία μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας να μην πιάσει πέτσα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

  8. 8

    Για το σιρόπι, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 6-7 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, το μέλι, αφήνουμε 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Το σιρόπι μας πρέπει να είναι παχύρευστο)

  9. 9

    Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, βγάζουμε το φύλλο μας από τη συντήρηση αν είναι φρέσκο, αν είναι κατάψυξης το έχουμε βγάλει στην συντήρηση από την προηγούμενη, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσ/σίας.

  10. 10

    Κόβουμε τα φύλλα μας στα τρία στο πλάτος τους, βουτυρώνουμε ανά δύο και τοποθετούμε 2 κ.σ. κρέμα (ας είναι λίγο αραιή δεν πειράζει την θέλουμε αφράτη την κρέμα), τυλίγουμε βάζοντας και τις δύο άκρες μέσα, ρολάρουμε μέχρι το τέλος, τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω στα ρολά το υπόλοιπο βούτυρο.

  11. 11

    Αν δεν βρούμε συσκευασία φύλλου 650 γρ. που βρήκα με επιπλέον 200 γρ. δώρο, τότε παίρνουμε 2 τεμ. των 450 γρ. και αν μας μείνουν κάποια φύλλα τα βάζουμε κατάψυξη ή αγοράζουμε από ένα ζαχαροπλαστείο φρέσκο.

  12. 12

    Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να έχει ξεροψηθεί καλά το φύλλο μας.

  13. 13

    Όπως είναι κρύο το σιρόπι μας, το ρίχνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά στο καυτό γλυκό μας.

  14. 14

    Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 2 ώρες, δεν σκεπάζουμε να μην μας χαλάσει το ξεροψημένο φύλλο.

  15. 15

    Διατηρείτε 2-3 ημέρες σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μάχη Μ
Μάχη Μ @cook_8522475
στις
,