KATSOF
KATSOF @cook_8522876
,ΕΛΛΑΔΑ

Ενα γαλακτομπούρεκο διαφορετικό απο τα άλλα, χωρίς αυγά με ρυζάλευρο, απλά υπέροχο!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Dc1zwcHyv-M

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μικρό ταψάκι
  1. 1/2 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  2. 1 κουτί κρέμα ρυζάλευρο βανίλια
  3. 2 και 1/2 ποτήρια γάλα
  4. φύλλα αρκετό λιωμένο βούτυρο για τα
  5. Για το σιρόπι
  6. 3/4 του νεροπότηρου νερό
  7. 1 και 1/2 νεροπότηρου ζάχαρη
  8. 1 ροδέλα λεμόνι
  9. κανέλα προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψάκι μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο μας έτσι ώστε από τη μία μεριά να προεξέχει περισσότερο και το βουτυρώνουμε πολύ καλά. Το φύλλο που προεξέχει το διπλώνουμε στον πάτο του ταψιού ώστε να καλύψει την μισή επιφάνεια του ταψιού. Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο αφήνοντας την αντίθετη πλευρά να προεξέχει και βουτυρώνουμε και διπλώνουμε όπως πριν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο σύνολο περίπου 4-5 φύλλα.

  2. 2

    Επειτα σε 1 μπολ ρίχνουμε την κρέμα ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και το γάλα μας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

  3. 3

    Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

  4. 4

    Στη συνέχεια φέρνουμε πάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και την σκεπάζουμε βουτυρώνοντας πάντα.

  5. 5

    Επειτα τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω.

  6. 6

    Με την αντίθετη μεριά ενός μαχαιριού κόβουμε το φύλλο που προεξέχει από το ταψί μας και μετά χώνουμε τις άκρες που μείνανε, μέσα στο ταψί.

  7. 7

    Χαράζουμε πολύ ελαφρά, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για όσο πάρει.

  8. 8

    Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι μας.

  9. 9

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά.

  10. 10

    Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό μας και έτοιμο! Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

ioanna36
ioanna36 @ioanna36
κΑΙ ΝΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ..
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ!!!ΤΟΣΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΦΑΓΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΔΥΜΕΣ!!!

Από

KATSOF
KATSOF @cook_8522876
στις
,ΕΛΛΑΔΑ