Γαλακτομπούρεκο της Σέβης
Είναι μία ελαφριά συνταγή του γνωστού μας γλυκού γιατί δεν έχει πολλούς κρόκους αυγών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο για να σιροπιάσουμε το γλυκό.
Υλικά
-
1 και μισό φλ. σιμιγδάλι
-
1 και μισό φλ. ζάχαρη
-
1 και μισό φλ. μαργαρίνη
-
1 κροκάδι αυγού και 4 ασπράδια
-
1 λίτρο γάλα
-
500 γραμ. φύλλο κρούστα
-
1 βανίλια
-
Σιρόπι
-
2 φλ. ζάχαρη
-
4 φλ. νερό
-
λιγο κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τη βανιλια.
-
2
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα.
-
3
Κτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με το κροκάδι ανακατεύοντας απαλά.
-
4
Στρώνουμε σε βουτυρωμενο ταψί τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο ένα-ένα.
-
5
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα έχουμε πριν βουτυρώσει.
-
6
Χαράζουμε τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια