Γαλατόπιτα γλύκισμα
Είναι η συνταγή για γαλατόπιτα της μαμάς μου! Τη φτιαχνει καθε Μεγάλο Σάββατο και όχι μόνο!! Είναι νοστιμότατη, χωρίς πολλά αυγά και όταν η μαμά μου την φτιάχνει την εξαφανίζουμε ζεστή πρίν ακόμα προλάβει να παγώσει!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κρέμα αυτή θέλει καλό ανακάτεμα όταν τη φτιάχνουμε και σε χαμηλή φωτιά. Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο από μια ώρα ψήσιμο ανάλογα το φούρνο ! kαι για περισσότερο άρωμα μπορούμε να ρίξουμε στην κρέμα μας λίγο ξύσμα απο ακέρωτο λεμόνι!!!Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα υλικά της γέμισης των φύλλων να μην τα προσθέσετε!!
Υλικά
-
Για τα 8 χωριάτικα σπιτικά φύλλα
-
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
-
2 κουταλιες ξύδι
-
λίγο αλάτι
-
χλιαρό νερό όσο πάρει
-
λίγη ζάχαρη
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο γάλα φρέσκο
-
2 αυγά
-
λίγη κανέλλα σκόνη
-
2 βανίλιες
-
7 κ.σ ζάχαρη ή λιγότερη ανάλογα τα γούστα σας
-
5 κ.σ γεμάτες αλεύρι (μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
-
2 κ.σ γεμάτες κορν-φλάουρ
-
1 κ.σ γεμάτη μαργαρίνη
-
1 πρέζα αλάτι (ελάχιστο)
-
Για την γέμιση των φύλλων
-
ζάχαρη για πασπάλισμα
-
0.5 κούπα μπαγιάτικο ψωμάκι τριμμένο
-
0.5 κούπα καρύδι τριμμένο στο μουλτι
-
ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλεύρι και το κορν- φλάουρ, την κανέλλα, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
2
Όταν μας πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τις βανίλιες και τα αυγά και απλά ανακατεύουμε καλά.
-
3
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε τα 3 φύλλα ραντίζοντας το καθένα με λάδι.
-
4
Στο τρίτο φύλλο προσθέτουμε το μπαγιάτικο τριμμένο ψωμάκι, την κανέλα, την ζάχαρη και τα τριμμένα καρύδια.
-
5
Μετά προσθέτουμε ένα ακόμα φύλλο και προσθέτουμε την κρέμα και ξανά τα 2 άλλα φύλλα (ραντίζοντας τα με λάδι) στην συνέχεια πάλι προσθέτουμε το μπαγιάτικο τριμμένο ψωμάκι, την κανέλα, την ζάχαρη και τα τριμμένα καρύδια και μετά ξανά πάλι τα άλλα 2 φύλλα (ραντίζοντας τα με λάδι).
-
6
Αν θέλουμε στο σημείο αυτό χαράζουμε την πίτα μόνο το πάνω φύλλο και την βρέχουμε με λίγο νεράκι και μετά ρίχνουμε και σουσάμι.
-
7
Ψήνουμε στους 180 για μια περίπου ώρα. 'Όταν πάρουν τα φύλλα, η πίτα είναι έτοιμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)