Γαλατόπιτα ξυπόλυτη
Ευκολότατη και νοστιμότατη. Λέγεται ξυπόλυτη γιατί γίνεται χωρίς φύλλο. Στο άρπα - κόλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξίσου νόστιμη .
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρολάκι βάζετε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
3
Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.
-
4
Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά.
-
5
Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)
-
6
Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια αφού παγώσει και σερβίρετε.
Σχόλια (119)