κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

Γαλατόπιτα ξυπόλυτη

Μαγειρεύτηκε 26 φορές
Πρασινομάτα
Πρασινομάτα @cook_8453137

Ευκολότατη και νοστιμότατη. Λέγεται ξυπόλυτη γιατί γίνεται χωρίς φύλλο. Στο άρπα - κόλλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξίσου νόστιμη .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
  4. 125 γρ μαργαρίνη
  5. 2-3 αυγά
  6. 2 βανίλιες
  7. Για το σιρόπι
  8. 1 φλυτζάν. ζάχαρη
  9. 1 φλυτζάν. νερό
  10. 1 πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρολάκι βάζετε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

  3. 3

    Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.

  4. 4

    Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά.

  5. 5

    Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)

  6. 6

    Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια αφού παγώσει και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (26)

Σχόλια (119)

arka
arka @cook_arkaakra
Οταν λες φλιτζάνα εννοείς το κλασικό φλιτζάνι του καφέ ή κάτι μεγαλύτερο?\r\nευχαριστώ.

Από

Πρασινομάτα
στις
][url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1015/1015134c7aw7kddmu.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα