rozitaki!
rozitaki! @lousaki07

Πρόκειται για μια τέλεια γαλατόπιτα η οποία έχει μόλις 160 θερμίδες το κομμάτι!!!!Στις θερμίδες και τα λιπαρά είναι light, στην γεύση όμως super ntouper!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι για ένα μέτριο εώς μεγάλο ταψάκι του φούρνο..Γίνεται τραγανή και κρεμώδης.. Δοκιμάστε την!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 κομμάτια
  1. 8 φύλλα κρούστας
  2. 1/2 φλ.τσ. βούτυρο
  3. 4 φλ.τσ. γάλα φρέσκο άπαχο
  4. 1/2 κ.γ. κανέλα
  5. 1/2 φλ.τσ ζάχαρη άχνη
  6. 1/2 κ.γ βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά προθερμαίνω το φούρνο μου στους 180 βαθμούς κελσίου.

  2. 2

    Σε μπόλ χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και προσθέτω σιγά σιγά και το γάλα.

  3. 3

    Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω τα φύλλα κρούστας σε κύκλο ένα ένα, ώστε να σχηματίζουν ένα αυλάκι και να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού.

  4. 4

    Στην συνέχεια βουτυρώνω τα φύλλα και αφού τα πασπαλίσω με κανέλα, τα βάζω στον φούρνο να ροδίσουν.

  5. 5

    Αμέσως μετά, τα περιχύνω με το μίγμα και τα ψήνω για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου.

  6. 6

    Τέλος, μόλις βγεί απο τον φούρνο και κρυώσει λιγάκι την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

cuoco
cuoco @cook_8483650
τι είναι αυτό που καθιστά τη γαλατόπιτα αυτή light ;

Από

rozitaki!
rozitaki! @lousaki07
στις