κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλατόπιτα με υπέροχο άρωμα από πορτοκάλι

Γαλατόπιτα με υπέροχο άρωμα από πορτοκάλι

katrin
katrin @cook_8505698
Μαγούλα,Ελλάδα

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια απλή γαλατόπιτα και γρήγορη αλλά το πορτοκάλι κάνει τη διαφορά .Δοκιμάστε τη θα σας αρέσει πολύ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
περίπου 14 άτομα
  1. 800 ml γάλα
  2. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας
  3. 3/4 από μια κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  4. 1/2 της κούπας ζάχαρη
  5. 1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
  6. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε βάζοντας το γάλα με τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε και το βούτυρο.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα για λίγο να αφρατέψουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε και τις βανίλιες και το χυμό από το πορτοκάλι.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε και το σιμιγδάλι να ενσωματωθεί.

  5. 5

    Αφού έχει κάψει το γάλα αλλά να μην μας βράσει ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά λίγο - λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να μας πήξει η κρέμα.

  6. 6

    Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ η ταψάκι και κοιτάμε η κρέμα να έχει πάχος περίπου ένα δάκτυλο.

  7. 7

    Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο και βάζουμε το γλυκό να ψηθεί. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μας ροδίσει καλά.

  8. 8

    Τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Πανεύκολη ,γρήγορη και πεντανόστιμη . Έβαλα ψιλό σιμιγδάλι.

Από

katrin
katrin @cook_8505698
στις
Μαγούλα,Ελλάδα