Γαλατόπιτα με υπέροχο άρωμα από πορτοκάλι
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια απλή γαλατόπιτα και γρήγορη αλλά το πορτοκάλι κάνει τη διαφορά .Δοκιμάστε τη θα σας αρέσει πολύ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε βάζοντας το γάλα με τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε και το βούτυρο.
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα για λίγο να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτουμε και τις βανίλιες και το χυμό από το πορτοκάλι.
-
4
Τέλος ρίχνουμε και το σιμιγδάλι να ενσωματωθεί.
-
5
Αφού έχει κάψει το γάλα αλλά να μην μας βράσει ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά λίγο - λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να μας πήξει η κρέμα.
-
6
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ η ταψάκι και κοιτάμε η κρέμα να έχει πάχος περίπου ένα δάκτυλο.
-
7
Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο και βάζουμε το γλυκό να ψηθεί. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μας ροδίσει καλά.
-
8
Τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια