Ritaki1925
Ritaki1925 @cook_8494529
Rethymno,

Πανεύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα σε ένα μικρό βιβλίο με συνταγές της Λωξάντρας.... Καλή σας επιτυχία! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 1/2 λίτρο γάλα
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  4. 2 βανίλιες
  5. 200 γρ. βούτυρο
  6. 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  7. 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  8. άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.

  2. 2

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.

  3. 3

    Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

ΒΟΥΛΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
ΒΟΥΛΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ @cook_12614407
Υπέροχη, η πιο εύκολη και η πιο νόστιμη που έχω φάει!

Από

Ritaki1925
Ritaki1925 @cook_8494529
στις
Rethymno,