Γαλέος με αρωματικά χόρτα
Πολύ νόστιμη συνταγή με γαλέο και χόρτα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού.
Υλικά
-
800-1000 γρ. γαλέο σε ροδέλες
-
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
-
1 ματσάκι πράσα ή κρεμμυδάκια φρέσκα
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1/4 λάχανο μικρό ή μισό μαρούλι
-
2 φλ.λάδι
-
πιπέρι
-
1 φλ. αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στραγγίζουμε τα φιλέτα γαλέου σε χαρτί κουζίνας.
-
2
Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι.
-
3
Σοτάρουμε τα πράσα ή τα κρεμμυδάκια φρέσκα και τα ξερά, το λάχανο ή τα μαρούλια, προσθέτουμε τον μάραθο ή άνηθο, τις ντομάτες, ρίχνουμε 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα χόρτα.
-
4
Πριν ψηθούν τελείως με ένα κουτάλι κάνουμε χώρο ανάμεσα στα χόρτα και βάζουμε τον τηγανητό γαλέο. Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό μας, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε 10' να σιγοψηθεί.
Σχόλια (7)