λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Γαλέος τηγανητός και σκορδαλιά με πατάτες και καρύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κανετε τη σκορδαλια για ξαρμυρισμενο ψαρι προσεξτε το αλατι που θα βαλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 6-8 φετες γαλεο κατεψυγμενο
  2. 1/2 φλ ελαιολαδο για τηγανισμα
  3. αλευρι για το τηγανισμα
  4. Για τη σκορδαλια
  5. 1 κ.πατατες βρασμενες
  6. 6 σκελιδες σκορδο τριμμενο
  7. 1/2 φλ ελαιολαδο
  8. 4 κ.σ. ξυδι
  9. 2 κροκους αβγων
  10. 1 φλ. καρυδόψυχα τριμμενη
  11. 1/2 κ.γ.αλατι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγωνουμε το ψαρι, το ξεπλενουμε και το αφηνουμε στο τρυπητο.

  2. 2

    Σε μεγαλο τηγανι αφηνουμε το λαδι να ζεσταθει καλα (οχι να καψει) αλευρώνουμε το ψαρι και το τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.

  3. 3

    Για τη σκορδαλια παταμε τις πατατες με πηρουνι, τις βαζουμε στο μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε ενα-ενα τα υλικα μας.

  4. 4

    Το λαδι το ριχνουμε λιγο-λιγο οσο δουλευουμε το μιγμα.

  5. 5

    Τη σερβιρουμε με το ψαρι και.. καλη μας ορεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

MARA!
MARA! @MARA_cooking
Ε φτιαξα τη σκορδαλια,αλλα να σου πω την αληθεια την πεταξα γιατι μας μυριζε το αψητο αυγο και τα καρυδια δεν της πηγαιναν.Εφτιαξα αλλη χωρις αυγα και χωρις καρυδια,και ηταν νοστιμη και κρεμωδης.Εβαλα και γιγαντες στο φουρνο και τηγανησα μπακαλιαρο παστο.Ευχαριστουμε παντως για τη συνταγη...να λοιπαν και τα αυγα...

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε