Γαλλική Ομελέτα

Bαθμολογία: 4.9412
       
 
17 ψήφοι
,

Περιγραφή

Απλή και αφράτη ομελέτα!

Γαλλική Ομελέτα
photo: ΠΟΛΥΑΝΘΗ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αβγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
  • λίγο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με αυγά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Γαλλική
Περιέχει: Βούτυρο , Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 1 άτομο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με την αρεσκεία μας.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αναμειγνύουμε με τους κρόκους απαλά να μην ξεφουσκώσει το ασπράδι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι και ζεστό μάτι βάζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και αφού ψηθεί το γυρίζουμε προσεκτικά να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  4. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι η βασική συνταγή, εάν θέλετε προσθέτεται και άλλα υλικά μέσα όπως και μπαχαρικά ανάλογα με το τι σας αρέσει!! Και έτσι απλή βέβαια είναι πολύ νόστιμη! Καλή Όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 4-2-10  
    εξυπνο και αποτελεσματικος ο διαχωρισμος του αυγου
    #
    Σχόλιο από machi, 4-2-10  
    Ναι, και εμένα μου αρέσει που μόλις το βάλω στο τηγάνι φουσκώνει και γίνετε αφράτο!! Ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από vivaki, 19-2-10  
    ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις ομελέτες ΑΛΛΑ αυτό με τη μαρέγκα... super!!!!
    #
    Σχόλιο από Nάντια, 17-6-10  
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 13-9-10  
    Πολύ αφράτη εγινε η ομελέτα με την μαρέγκα.Ευχαριστούμε!!!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 23-9-10  
    Πολυάνθη χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαρσιτώ για την φωτογραφία!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-12-10  
    ειναι μια απλη και γρηγορη ομελετα,ευκολη λυση ειδικα οταν βιαζεσαι.
    αν θελετε δοκιμαστε να αντικαταστησετε το γαλα με 2 κουταλιες κρεμα γαλακτος,ετσι η ομελετα σας φουσκωνει αρκετα και δεν κολαει ποτε.
    ευχαριστω machi
    #
    Σχόλιο από machi, 4-12-10  
    golfo μου σ'ευχαριστώ πολύ, την επόμενη φορά θα βάλω κρέμα γάλακτος κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από vivi1977, 8-12-10  
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 6-1-11  
    Euxaristo para polli. Exo prospathisei ,xoris epitixia, na ftiaxo tin afrati omeleta san auti apo proino xenodoxiou kai epitelous tin katafera me ti sintagi sou. Htan pentanostimi!!
    #
    Σχόλιο από machi, 7-1-11  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 21-1-11  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 18-12-11  
    πολυ καλη συνταγη...η ομελετα βγηκε πολυ αφρατη...εβαλα κρεμα γαλακτος οπως μας προτεινε η Golfo και εντυπωσιαστηκα...μαλιστα την εβαλα σε φετες ψωμιου με τηγανητο μπεικον και εξαφανιστηκε στο πι και φι...
    #
    Σχόλιο από evi_lam, 4-8-12  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-2-13  
    Πολύ καλή η ομελέτα,μπράβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Kostas M, 23-2-13  
    #
    Σχόλιο από vico, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από common, 21-6-13  
    Αυτό δεν είναι ομελέτα, είναι αφρός! Πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από Pastoula, 2-7-14  
    απλά υπέροχη!!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 10-6-16  
    Τέλεια,προσθεσα και παρμεζάνα και έγινε super!
    Ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 4-2-10  
    εξυπνο και αποτελεσματικος ο διαχωρισμος του αυγου
    #
    Σχόλιο από machi, 4-2-10  
    Ναι, και εμένα μου αρέσει που μόλις το βάλω στο τηγάνι φουσκώνει και γίνετε αφράτο!! Ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από vivaki, 19-2-10  
    ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις ομελέτες ΑΛΛΑ αυτό με τη μαρέγκα... super!!!!
    #
    Σχόλιο από Nάντια, 17-6-10  
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 13-9-10  
    Πολύ αφράτη εγινε η ομελέτα με την μαρέγκα.Ευχαριστούμε!!!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 23-9-10  
    Πολυάνθη χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαρσιτώ για την φωτογραφία!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-12-10  
    ειναι μια απλη και γρηγορη ομελετα,ευκολη λυση ειδικα οταν βιαζεσαι.
    αν θελετε δοκιμαστε να αντικαταστησετε το γαλα με 2 κουταλιες κρεμα γαλακτος,ετσι η ομελετα σας φουσκωνει αρκετα και δεν κολαει ποτε.
    ευχαριστω machi
    #
    Σχόλιο από machi, 4-12-10  
    golfo μου σ'ευχαριστώ πολύ, την επόμενη φορά θα βάλω κρέμα γάλακτος κι εγώ!
    #
    Σχόλιο από vivi1977, 8-12-10  
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 6-1-11  
    Euxaristo para polli. Exo prospathisei ,xoris epitixia, na ftiaxo tin afrati omeleta san auti apo proino xenodoxiou kai epitelous tin katafera me ti sintagi sou. Htan pentanostimi!!
    #
    Σχόλιο από machi, 7-1-11  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 21-1-11  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 18-12-11  
    πολυ καλη συνταγη...η ομελετα βγηκε πολυ αφρατη...εβαλα κρεμα γαλακτος οπως μας προτεινε η Golfo και εντυπωσιαστηκα...μαλιστα την εβαλα σε φετες ψωμιου με τηγανητο μπεικον και εξαφανιστηκε στο πι και φι...
    #
    Σχόλιο από evi_lam, 4-8-12  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-2-13  
    Πολύ καλή η ομελέτα,μπράβο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Kostas M, 23-2-13  
    #
    Σχόλιο από vico, 30-4-13  
    #
    Σχόλιο από common, 21-6-13  
    Αυτό δεν είναι ομελέτα, είναι αφρός! Πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από Pastoula, 2-7-14  
    απλά υπέροχη!!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 10-6-16  
    Τέλεια,προσθεσα και παρμεζάνα και έγινε super!
    Ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγές που θέλω να δοκιμάσω
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    Συνταγες μελλοντος ;)
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της elen18elen
    ΕΦΗ ΑΒΓΑ-ΟΜΕΛΕΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ/ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Toulita
    ΠΡΩΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei