Γαλοπούλα με μανιτάρια και πιπεριές
Πολύ γευστικό και υγιεινό πιάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιείστε όποια μανιτάρια σας αρέσουν, εγώ βάζω τα λευκά. Μπορείτε αμα θέλετε πριν προσθέσετε το νερό, να σβήσετε με ενα ποτηράκι λευκό κρασί. Εάν θέλετε τα μανιτάρια και οι πιπεριές να "λιώσουν" στη σάλτσα βάλτε τα από την αρχή στην κατσαρόλα. Το φαγητό βγαίνει πιο νόστιμο άμα "αρπάξει" λιγάκι στην κατσαρόλα. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι barboiled ή basmati.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε τη γαλοπούλα μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι.
-
2
Σε δύο ποτήρια νερό διαλύουμε τη μουστάρδα μαζί με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα.
-
4
Κόβουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει άλλη μισή ώρα προσθέτοντας λίγο νερό άμα χρειαστεί.
-
5
Αφήστε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Σχόλια