Γαλοπούλα με τα κόκκινα
χαμηλών υδατάνθρακων
Υλικά
-
Για το σουβλάκι
-
300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μέτριους κύβους
-
1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
-
2 ξύλινα σουβλάκια μπαμπού
-
αλατοπίπερο
-
Για τη σάλτσα
-
6 κουτ. σούπας κέτσαπ
-
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
-
3 κουτ. σούπας νερό
-
1 . κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κουτ. γλυκού κύμινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα περνάμε εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς στα ξύλινα σουβλάκια.
-
2
Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο.
-
3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κέτσαπ, το κύμινο, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
4
Μόλις πάρει μια καλή βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το νερό όπου το έχουμε διαλύσει μέσα σε ένα ποτηράκι και τα διαλύουμε χτυπώντας τα ελαφρά με το σύρμα.
-
5
Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, περιχύστε τη πάνω στα σουβλάκια κοτόπουλου και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να καραμελώσουν στους 160 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια