rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Θεσσαλονίκη,greece

Νοστιμότατη σούπα με στήθος γαλοπούλας και λαχανικά. Χειμωνιάτικη και όχι μόνο και χωρίς πολλά λιπαρά γιατί προσέχουμε την διατροφή μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι να μην ανακατεύεται συχνά το φαγητό με την κουτάλα, γιατί διαλύονται το κρέας και τα λαχανικά. Προτιμήστε όταν χρειάζεται ανακάτωμα να κουνάτε μερικές φορές την κατσαρόλα. Επίσης αν δεν έχετε λευκό κρασί μπορείτε να βάλετε και κόκκινο.Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 μερίδες
  1. 1 κιλό φρέσκο στήθος γαλοπούλας
  2. 1 κιλό περίπου πατάτες
  3. 1 μέτριο σέλινο ολόκληρο
  4. 2 καρότα
  5. 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  6. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 1 λεμόνι φρέσκο (χυμός)
  8. 1 φλ τσαγιού κρασί ξηρό λευκό
  9. 5 γρ περίπου φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
  10. 1 κύβο ζωμός κότας ή οτι άλλο προτειμάτε
  11. 1,5 φλυτζάνι καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  12. αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και αφού το σκουπίσουμε καλά με αποροφητικό χαρτί κουζίνας το κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και κόβουμε και το σέλινο και τα κρατάμε.

  3. 3

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα για να κρατήσει μέσα όλους τους χυμούς του. Περίπου 2-3 λεπτά.

  4. 4

    Αφαιρούμε το κρέας σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σωταριστεί κι αυτό, μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο 2-3 λεπτά.

  5. 5

    Προσθέτουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και το φέρνουμε δυό τρείς γύρες μαζί με το κρεμμυδι.

  6. 6

    Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.

  7. 7

    Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο κότας, όλα τα λαχανικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 1-1,5 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη και στο ενδιάμεσο προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μαζί με την τριμμένη πιπερόριζα και τον χυμό λεμονιού.

  8. 8

    Οταν δοκιμάσουμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας και οι πατάτες, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη επάνω στο μάτι μέχρι να γίνει και το ρυζάκι.

  9. 9

    Σερβίρεται ζεστή και με συνοδεία μισό λεμόνι κατά προτίμηση. Αν περισέψει για την επόμενη μέρα θαρρώ πώς είναι νοστιμότερη.

Αντιδράσεις

Από

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
στις
Θεσσαλονίκη,greece
Αμετανόητος εραστής των ξεχωριστών και ανεπανάληπτων γεύσεων..Επίμονος γευσιγνώστης και ορκισμένος εχθρός της κακής και άνοστης κουζίνας. Πολλές κορασίδες μέχρι τούδε χάριν των δια χειρός μου εδεσμάτων θέλησαν περισσότερα από εμέ (ο έρωτας περνάει από το στομάχι), αλλά δεν σκοπεύω πρός το παρόν να γίνω προσωπικός μάγειρας καμίας καλλονής, ούτε κάν της charlize theron...lol.
Δες περισσότερα