Γαλοπουλοτυρόπιτα του φοιτητή
Παραλλαγή της κλασικής μας τυρόπιτας σε ευκολότερη γρηγορότερη και νοστιμότερη εκτέλεση
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιό ροδαλό αποτέλεσμα εγώ άλοιψα λίγο γάλα εβαπορέ.
Υλικά
-
Για το ζυμαράκι μας
-
200 ml νερό ζεστό αλλά όχι καύτο
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο παρει
-
1 κγ ξύδι απο κρασί
-
4 κσ ελαιόλαδο
-
0,5 κγ αλάτι
-
(προς το τέλος εγώ όταν θέλει λίγη υγρασία ακόμη προσθέτω μισό κγ μαργαρίνη γιατί μου αρέσει η κρούστα που κάνει μετά το ψήσιμο)
-
Για την γέμιση
-
250 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
-
4-5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το ζυμαράκι, μετράμε 200 ml νερό και προσθέτουμε το ξύδι στο ζεστό νερό μας.
-
2
Ρίχνουμε στο μπόλ για αρχή 2 κούπες αλεύρι, ρίχνουμε το μισό από το νερόξυδο και ανακατεύουμε.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι μας, στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νεράκι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τέλος προσθετω την μαργαρίνη για πιο λείο αποτέλεσμα.
-
4
Τυλίγω σε μια μεμβράνη το ζυμάρι μου αφού το εχω κάνει μια μπάλα και το βάζω στο ψυγείο για 13-15 λεπτα.
-
5
Για την γέμιση μου, τρίβω την φέτα σε άνισα κομμάτια μερικα μεγαλα μερικα μικρά, προσθετω το γάλα και την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και ανακατεύω (προαιρετικα μπορειτε να προσθεσετε και λιγο πιπέρι).
-
6
Βγαζω το ζυμαρι μου απο το ψυγειο και το τοποθετω σε λαδωμενο ταψι (εγω βαζω μαργαρινη).
-
7
Το ανοιγω οσο ειναι το ταψι μου εγω εχω το κλασικο μεγεθος το μεσαιο.
-
8
Προσθετω στην μιση μεριά την γεμιση μου και το κλείνω με το υπόλοιπο μισό. Σφραγιζω τις ακρες μου.
-
9
Το ψηνω στους 220 βαθμους για 30-35 λεπτα μεχρι να ροδισει.
Σχόλια