Γαλοπουλοτυρόπιτα του φοιτητή

Βασούλα η μαγειρισσουλα
Βασούλα η μαγειρισσουλα @cook_8518078

Παραλλαγή της κλασικής μας τυρόπιτας σε ευκολότερη γρηγορότερη και νοστιμότερη εκτέλεση

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιό ροδαλό αποτέλεσμα εγώ άλοιψα λίγο γάλα εβαπορέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για το ζυμαράκι μας
  2. 200 ml νερό ζεστό αλλά όχι καύτο
  3. αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο παρει
  4. 1 κγ ξύδι απο κρασί
  5. 4 κσ ελαιόλαδο
  6. 0,5 κγ αλάτι
  7. (προς το τέλος εγώ όταν θέλει λίγη υγρασία ακόμη προσθέτω μισό κγ μαργαρίνη γιατί μου αρέσει η κρούστα που κάνει μετά το ψήσιμο)
  8. Για την γέμιση
  9. 250 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  10. 4 φέτες ψιλοκομμένες καπνιστή η βραστή γαλοπούλα
  11. 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το ζυμαράκι, μετράμε 200 ml νερό και προσθέτουμε το ξύδι στο ζεστό νερό μας.

  2. 2

    Ρίχνουμε στο μπόλ για αρχή 2 κούπες αλεύρι, ρίχνουμε το μισό από το νερόξυδο και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λάδι μας, στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νεράκι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τέλος προσθετω την μαργαρίνη για πιο λείο αποτέλεσμα.

  4. 4

    Τυλίγω σε μια μεμβράνη το ζυμάρι μου αφού το εχω κάνει μια μπάλα και το βάζω στο ψυγείο για 13-15 λεπτα.

  5. 5

    Για την γέμιση μου, τρίβω την φέτα σε άνισα κομμάτια μερικα μεγαλα μερικα μικρά, προσθετω το γάλα και την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και ανακατεύω (προαιρετικα μπορειτε να προσθεσετε και λιγο πιπέρι).

  6. 6

    Βγαζω το ζυμαρι μου απο το ψυγειο και το τοποθετω σε λαδωμενο ταψι (εγω βαζω μαργαρινη).

  7. 7

    Το ανοιγω οσο ειναι το ταψι μου εγω εχω το κλασικο μεγεθος το μεσαιο.

  8. 8

    Προσθετω στην μιση μεριά την γεμιση μου και το κλείνω με το υπόλοιπο μισό. Σφραγιζω τις ακρες μου.

  9. 9

    Το ψηνω στους 220 βαθμους για 30-35 λεπτα μεχρι να ροδισει.