Γάπαρη ή γαριδάκι τηγανητό
Ότι πρέπει για ένα γρήγορο μεζεδάκι για το τσιπουράκι ή το ουζάκι σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο φρέσκο, τόσο πιο νόστιμο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τη γάπαρη.
-
2
Στραγγίξτε και αλατίστε τη σε ένα τρυπητό.
-
3
Απλώστε τη σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει για λίγο.
-
4
Βάλτε το αλεύρι σε ένα σακουλάκι τροφίμων και ρίξτε και λίγη-λίγη τη γάπαρη, ανακατεύοντας να αλευρωθεί καλά.
-
5
Αδειάστε τη σε μια σήτα και τινάξτε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
-
6
Τηγανίστε σε τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
-
7
Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τες να στραγγίξουν το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας.
-
8
Τρώγονται μέχρι και τα κεφάλια, σαν γαριδάκια.
Σχόλια