Garam Masala
Garam Masala είναι στην ουσία, ένα απο τα κυριότερα μίγματα μπαχαρικών της Ινδικής Κουζίνας. Την συνταγή την βρήκα απο ένα φίλο Ινδό σέφ, όπου μετά κόπων και βασάνων, μου την εμπιστέυτηκε.
Υλικά
-
3 τεμ. κανέλα στίκ
-
1 κ.σ. κάρδαμο ολόκληρο
-
1/2 κ.σ. σπόρους κύμινου
-
1/2 κ.σ. σπόρους μάυρου πιπεριού
-
1/2 κ.σ. καρφιά γαρύφαλλου
-
1/2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρδίζουμε τους σπόρους στον φούρνο για να βγάλουν τα αρώματά τους. Δεν τους αφήνουμε να καούν.
-
2
Βγάζουμε τους σπόρους απο το κάρδαμο και τεμαχίζουμε την κανέλα σε μικρότερα κομμάτια.
-
3
Κονιορτοποιούμε σε μπλέντερ ή ακόμα καλύτερα σε ένα γουδί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)