κύρια φωτογραφία συνταγής Garam Masala
gerolykos
gerolykos @cook_8460610
,

Garam Masala είναι στην ουσία, ένα απο τα κυριότερα μίγματα μπαχαρικών της Ινδικής Κουζίνας. Την συνταγή την βρήκα απο ένα φίλο Ινδό σέφ, όπου μετά κόπων και βασάνων, μου την εμπιστέυτηκε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 1/2 φλυντζάνια
  1. 3 τεμ. κανέλα στίκ
  2. 1 κ.σ. κάρδαμο ολόκληρο
  3. 1/2 κ.σ. σπόρους κύμινου
  4. 1/2 κ.σ. σπόρους μάυρου πιπεριού
  5. 1/2 κ.σ. καρφιά γαρύφαλλου
  6. 1/2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρδίζουμε τους σπόρους στον φούρνο για να βγάλουν τα αρώματά τους. Δεν τους αφήνουμε να καούν.

  2. 2

    Βγάζουμε τους σπόρους απο το κάρδαμο και τεμαχίζουμε την κανέλα σε μικρότερα κομμάτια.

  3. 3

    Κονιορτοποιούμε σε μπλέντερ ή ακόμα καλύτερα σε ένα γουδί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Πολύ καλό μου φαίνεται άλλα μπορείς να μου πεις σε πια φαγητά μπορούμε να το βάλουμε αυτό το μείγμα ?

Από

gerolykos
gerolykos @cook_8460610
στις
,
Μου αρέσει η κουζίνα. Μπορώ να περνάω ώρες ατελείωτες να την κοιτάω.Η αλήθεια είναι πως όντως λατρέυω την ευγενή τέχνη της μαγειρικής. Όχι όμως πλέον σαν επάγγελμα, αλλά σαν μέσο. Μπορείς να φέρεις κοντά τους ανθρώπους, με κάτι τόσο απλό, όσο ένα Κυριακάτικο τραπέζι, στην ύπαιθρο, βραδάκι, με όμορφη μουσική και παρέα τις κόκκινες σπίθες απο τα ξύλα που σιγοψήνουν.
Δες περισσότερα