Γαρίδες βραστές
Για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση στις γνωστές σας βραστές γαρίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από τις "Πολίτικες Συνταγές" του περιοδικού "Τηλεθεατής". Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες με το κέλυφος
-
1 κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα
-
1 κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
-
3 φέτες λεμόνι
-
4 φλυτζάνια νερό
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
κόκκοι πιπέρι
-
λαδολέμονο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε.
-
2
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το πιπέρι και το αλάτι.
-
3
Βράζουμε για 25 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν ακόμη πέντε λεπτά.
-
4
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό.
-
5
Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ξανά, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες.
-
6
Τις βράζουμε για μερικά λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Σχόλια