κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες βραστές
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση στις γνωστές σας βραστές γαρίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από τις "Πολίτικες Συνταγές" του περιοδικού "Τηλεθεατής". Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό γαρίδες με το κέλυφος
  2. 1 κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα
  3. 1 κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
  4. 3 φέτες λεμόνι
  5. 4 φλυτζάνια νερό
  6. 1 κουταλάκι αλάτι
  7. κόκκοι πιπέρι
  8. λαδολέμονο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε.

  2. 2

    Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το πιπέρι και το αλάτι.

  3. 3

    Βράζουμε για 25 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν ακόμη πέντε λεπτά.

  4. 4

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό.

  5. 5

    Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ξανά, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες.

  6. 6

    Τις βράζουμε για μερικά λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Αντιδράσεις

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις