κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες Hot & Spicy
ggr
ggr @george
Athens

Αφιερωμένο στους πιο “θερμούς” από τους ερωτευμένουςΈνα ενδιαφέρων πρελούντιο για να γιορτάσουν μία ιδιαίτερη στιγμή τους. Η ευχή είναι ο έρωτάς τους να παραμείνει σε βάθος χρόνου " Hot & Spicy ", όπως αυτό το εξαίσιο πιάτο με τους πικάντικους και σκαμπριόζικους τόνους γεύσης

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 350 gr γαρίδες (μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες)
  2. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 μικρό κρεμμύδι
  4. 1 πόδι σέλινου
  5. 1 κ.σ. αλεύρι
  6. 1 κ.γ. κάρυ
  7. 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  8. 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε στο λάδι το κρεμμύδι και το πόδι του σέλινου, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει (κατά προτίμηση με σπιτικούς κύβους, αλλιώς με κάποιον από τους πολλούς του εμπορίου).

  2. 2

    Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά.

  3. 3

    Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

  4. 4

    Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση.

  5. 5

    Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταρισθούν και από τις δύο πλευρές.

  6. 6

    Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.

  7. 7

    Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

TSRENA
TSRENA @cook_8453248
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΟΔΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΤΗΝ ΡΙΖΑ?

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens