Γαρίδες ή Γάμπαρη σαγανάκι

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γαρίδες μεθυσμένες με σάλτσα. Κάνει και για γαριδομακαρονάδα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η συνταγή. Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και σχετικά οικονομική!

Γαρίδες ή Γάμπαρη σαγανάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γάμπαρη
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ή 2 μεσαία άσπρο και κόκκινο
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά
  • 1 πιπεριά για τηγάνι
  • 1 κουταλιά σούπας Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Φέτα ή Παρμεζάνα
  • Πάπρικα καυτερή (προεραιτικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 3-4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μεσαία θερμοκρασία.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ροδίζουμε.
  3. Πρίν ακόμα κοκκινίσουν ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια επίσης ψιλοκομμένα.
  4. Μόλις κοκκινήσουν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα τοματάκια, τον μαιντανό, λίγο νερό, αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη για να πάρει την οξύτητα της ντομάτας.
  6. Δοκιμάζουμε να δούμε πόσο καυτερό είναι. Αυτό εξαρτάται απο την κάθε πιπεριά. Εάν δεν "τσούζει" προσθέτουμε και λίγη καυτερή πάπρικα.
  7. Λίγο πριν γίνει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες. Εάν είναι μεγάλες γαρίδες τις ρίχνουμε ολόκληρες. Εάν είναι γάμπαρη πρέπει να τις εχουμε καθαρίσει και να τις ρίξουμε καθαρισμένες και πλυμμένες .
  8. Όταν γίνουν οι γαρίδες το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και με φρέσκια ντομάτα και με σάλτσα ντομάτας, αλλά δεν απογειώνεται τόσο όσο με το τοματάκι!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 17-4-11  
    τελεια συνταγη ,ετσι τις κανουμε κι εμεις εδω ,που εχουμε ντοπια γαμπαρη.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από katerina43, 6-6-12  
    εγω δεν την κανω καυτερη με πιπεριες,βαζω τσιλι κ πιπερι μπουκοβο και γινετε αναρπαστο το φαγητακι μου...πλεον μου το ζητανε οι φιλοι μου να τους το φτιαξω!!!!! υπεροχο!!!
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 10-3-16  
    ΟΚ

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 17-4-11  
    τελεια συνταγη ,ετσι τις κανουμε κι εμεις εδω ,που εχουμε ντοπια γαμπαρη.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 10-3-16  
    ΟΚ

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από katerina43, 6-6-12  
    εγω δεν την κανω καυτερη με πιπεριες,βαζω τσιλι κ πιπερι μπουκοβο και γινετε αναρπαστο το φαγητακι μου...πλεον μου το ζητανε οι φιλοι μου να τους το φτιαξω!!!!! υπεροχο!!!

    Σχετικά άρθρα

    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Πιπεριά καυτερή σαν το καλοκαίρι μας..
    Η φρέσκια ωμή γλυκιά πιπεριά, ανεξαρτήτως χρώμα...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της johlun
    Peper
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της marialena127