Γαρίδες κοκτέιλ...στο γυαλό!
Γαρίδες κοκτέιλ για μπουφέ, πάρτυ και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα με την περίσταση, για πιο ελαφριά σάλτσα μπορείτε να καταργήσετε την κρέμα γάλακτος και να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα light.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ζωμό από τις γαρίδες για την παρασκευή ριζότου ή μακαρονάδας!
Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
-
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
-
250 γραμ. μαγιονέζα
-
χυμό ενός λεμονιού
-
αλάτι, πιπέρι
-
8 κ.σ. κέτσαπ
-
2 αγγουράκια τουρσί
-
άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι και την ουρά. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε και το εντεράκι τους.
-
2
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.
-
3
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
4
Για την σάλτσα κοκτειλ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο multi.
-
5
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στην κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε, ώστε να γίνουν μια ομογενής απαλή μάζα.
-
6
Τοποθετούμε την παραπάνω σάλτσα σε φαρδιά κολωνάτα ποτήρια και βάζουμε περιμετρικά σε αυτά τις γαρίδες.
-
7
Σερβίρουμε.
Σχόλια