Γαρίδες με φαρφάλες

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
knorr
knorr @cook_8501103
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για φαρφάλες μπορείτε να βάλετε πέννες ή κοφτό μακαρονάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-4 άτομα
  1. 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες (ή αποφλοιωμένες)
  2. 500 γρ φαρφάλες
  3. 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  4. 500 γρ. Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
  5. 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  6. 250 ml ελαιόλαδο
  7. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  8. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  9. 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  10. 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  11. 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  12. 1 κ.σ. θυμάρι
  13. 1/2  κ.σ. ρίγανη
  14. 1 φύλλο δάφνης
  15. πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και τη ράχη και βγάζουμε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα, χαράζοντας πρώτα τη σάρκα τις ράχης.

  2. 2

    Μετά στην συνέχεια τις πλένουμε.

  3. 3

    Βάζουμε τις καθαρές γαρίδες με αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών.

  4. 4

    Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και αφήνουμε να βράσουν καλά σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Σουρώνουμε τα λαχανικά και τις γαρίδες, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.

  6. 6

    Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις φαρφάλες και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

  7. 7

    Μόλις οι φαρφάλες γίνουν αλ ντέντε, βάζουμε και τις γαρίδες στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα