Γαρίδες με φαρφάλες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για φαρφάλες μπορείτε να βάλετε πέννες ή κοφτό μακαρονάκι.
Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες (ή αποφλοιωμένες)
-
500 γρ φαρφάλες
-
450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
-
500 γρ. Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
-
1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
-
250 ml ελαιόλαδο
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
-
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. θυμάρι
-
1/2 κ.σ. ρίγανη
-
1 φύλλο δάφνης
-
πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και τη ράχη και βγάζουμε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα, χαράζοντας πρώτα τη σάρκα τις ράχης.
-
2
Μετά στην συνέχεια τις πλένουμε.
-
3
Βάζουμε τις καθαρές γαρίδες με αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών.
-
4
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και αφήνουμε να βράσουν καλά σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τις γαρίδες, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.
-
6
Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις φαρφάλες και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
-
7
Μόλις οι φαρφάλες γίνουν αλ ντέντε, βάζουμε και τις γαρίδες στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια