Γαρίδες με σκόρδο
Νοστιμότατες γαρίδες με σκόρδο, μια συνταγή Ισπανικής προέλευσης που θα σας εκπλήξει !
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Το φαγητό σερβίρεται με το φορμάκι με άσπρο ψωμί!
Υλικά
-
8 γαρίδες φρέσκες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 φρέσκες ή αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (καφτερές)
-
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
100 ml ζωμό κοτόπουλο
-
λίγο αλατάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες με την ουρά.
-
2
Αφαιρούμε τα έντερα.
-
3
Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες.
-
4
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-
5
Κόβουμε το τσίλι.
-
6
Ζεσταίνουμε το λάδι και το ρίχνουμε καυτό-καυτό μαζί με το ζωμό κοτόπουλου σε ένα ρηχό πυρίμαχο φορμάκι (πυρέξ, πύλινο)
-
7
Ρίχνουμε στο φορμάκι τις γαρίδες, το τσίλι και το μαϊντανό. Ρίχνουμε ακόμα αλάτι και μετά το βάζουμε στο φούρνο.
-
8
Οι γαρίδες είναι έτοιμες μετά από 20 με 25 λεπτά στο φούρνο στους 170 εως 190 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια