Γαρίδες πολυνησιακές
Πολυνησιακές γεύσεις...κάνει και για τις νηστείες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν οι γαρίδες σας είναι κατεψυγμένες, τότε καθαρίζονται εύκολα αν τις βάλετε για λίγη ώρα μέσα σε νερό για να ξεπαγώσουν. Αν είναι φρέσκιες, θέλουν λίγο βράσιμο για να μπορέσετε να τις καθαρίσετε (έτσι μου έχουν πει, δεν το έχω κάνει το φαγητό αυτό με φρέσκιες γαρίδες ακόμη...).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε τελείως (αφαιρούμε πόδια, χέρια, κεφάλια κ.λ.π.) και τις σωτάρουμε με λίγο λάδι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές σισαμέλαιο.
-
2
Προσθέτουμε τη σκόνη ζωμού λαχανικών, το κάρυ, το βαλσάμικο ξίδι, το λεμόνι και το soy sauce ανακατεύοντας.
-
3
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κονσέρβα με το coconut milk και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
4
Σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, 2 κουταλιές σισαμέλαιο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (προσοχήόχι ψιλοκομμένα), ταυτόχρονα με την κονσέρβα baby corn και την κονσέρβα bean sprouts. Εννοείται φυσικά ότι έχουμε στραγγίξει τελείως τις κονσέρβες. Σωτάρουμε για λίγη ώρα ώστε να μην μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και λιώσουν.
-
5
Μόλις η σάλτσα με τις γαρίδες δέσει καλά (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο corn flour), ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
6
Σερβίρεται με ρίζι basmati.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια