κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες ριζότο με σαμπάνια
kwnstantinos_nino
kwnstantinos_nino @cook_8469224

Είναι μια προσωπική έμπνευση που με έβγαλε ασπροπρόσωπο στο γεύμα με τους φιλοξενούμενους. Πρωτότυπο και πεντανόστιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 κούπα τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  2. 450 γρ. γαρίδες (ή όσο εσείς προτιμάτε)
  3. 1 κρεμμύδι μέτριο
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  5. ζωμό λαχανικών ή κότας 
  6. 250 γρ. σαμπάνια
  7. 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
  8. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο νερό, αποσύρουμε και τοποθετούμε τους στήμονες μέσα, ώστε να βγάλουν το χρώμα τους.

  2. 2

    Ξεπλένουμε το ρύζι και μετράμε (1 κούπα ρύζι, 2 νερό).

  3. 3

    Μετράμε το μείγμα από τους στήμονες  και μετά προσθέτουμε την σαμπάνια, ώστε να συμπληρωθεί το ένα ποτήρι, το υπόλοιπο νερό.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.

  5. 5

    Μετά βάζουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.

  6. 6

    Ρίχνουμε τα υγρά που έχουμε και το ζωμό. Αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μπούκοβο.

  7. 7

    Βράζουμε το ρύζι όσο μας αρέσει στην υφή.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ @cook_8460606
Έλα πες την αλήθεια...είσαι ο Μένιος Φουρθιώτης!!!!!

Από

kwnstantinos_nino
kwnstantinos_nino @cook_8469224
στις