Γαρίδες σε αρωματική κόκκινη σάλτσα και ρύζι

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Οι γαρίδες με την αρωματική κόκκινη σάλτσα που περιέχει τζίντζερ, κόλιανδρο και λίγη κρέμα γάλακτος και το εξωτικό ρύζι basmati συνθέτουν αυτό το πολύ εύκολο και εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή θα βρείτε κι άλλες νόστιμες και καθημερινές συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για τις γαρίδες με κόκκινη σάλτσα
  2. 3-4 μεγάλες ντομάτες
  3. 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας (ιδίως αν είναι εκτός εποχής οι ντομάτες)
  4. 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  5. 1 πακέτο ολόκληρες κατεψυγμένες γαρίδες (ή ½ κιλό φρέσκες)
  6. 1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1/3 κ.γλ. αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη (ή ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι)
  7. 60 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  8. αλατοπίπερο
  9. 2-3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
  10. Για το ρύζι
  11. 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  12. 1,5 φλ. ζεστό νέρο
  13. 1/2 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθω τις ντομάτες και το κρεμμύδι με το multi χειρός και κατόπιν τις τοποθετώ στο σκεύος μαζί με την πάστα ντομάτας, τις σκελίδες σκόρδου, το τζίντζερ (ή τον φλοιό λεμονιού) και το αλατοπίπερο να πάρουν βράση.

  2. 2

    Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα χαμηλώνω την φωτιά (5/9), αφήνω το καπάκι ανοιχτό και σιγοβράζω για 30’ μέχρι να πιεί τα υγρά της και να δέσει.

  3. 3

    Μόλις δω ότι η σάλτσα έχει συμπυκνωθεί, ρίχνω τις γαρίδες να πάρουν 1-2 βράσεις μόνο (καθώς αν τις βράσω για περισσότερο χρόνο αυτές θα σκληρύνουν και θα χάσουν την γεύση τους).

  4. 4

    Αλατοπιπερώνω την σάλτσα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος (αυτή είναι τόσο λίγη που θα ομογενοποιηθεί αμέσως μέσα στην βραστή σάλτσα) και σβήνω την φωτιά.

  5. 5

    Παράλληλα ετοιμάζω το ρύζι basmati. Σε ένα σκεύος σε δυνατή φωτιά (7/9) γυρίζω το ρύζι στο λάδι για 3-4’ μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το ζεστό νερό κι αφήνω το ρύζι να βράσει σε δυνατή φωτιά (7/9) για 3-4’ μέχρι να πιεί το ½ από το νερό του. Κατόπιν αλατίζω το ρύζι (το «σηκώνει» το αλατάκι του), κλείνω το καπάκι και χαμηλώνω την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία (3/9) για 5’ μέχρι να απορροφηθεί το υπόλοιπο νερό. Δίχως να ανοίξω το καπάκι, σβήνω την φωτιά, ταρακουνώ το σκεύος να ξεκολλήσει το ρύζι και το αφήνω για τουλάχιστον άλλα 10’ να φουσκώσει και να γίνει σπυρωτό προτού το σερβίρω. Το ρύζι δεν το ανακατεύω όσο βράζει παρά μόνο στο τέλος που το ξεκολλάω με ένα πιρούνι ή μία σπάτουλα σιλικόνης.

  6. 6

    Για το σερβίρισμα τοποθετώ σε ένα πιάτο το ρύζι, από πάνω ρίχνω τις γαρίδες με την κόκκινη σάλτσα και γαρνίρω με τον κόλιανδρο που προσθέτει υπέροχη γεύση κι άρωμα.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις