Γαρίδες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4
       
 
4 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι ένα πρώτο πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους


Συνταγή από:

loula

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μεσαίου μεγέθους (όχι προβρασμένες)
  • 250 γρ. τυρί φέτα χονδροτριμένη
  • 250 γρ. τυρί κασέρι τριμ/νο
  • 300-350 gr μανιτάρια (κονσέρβας)
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 2-3 ψιλοκ/νες σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγο λάδι (καλλίτερα σπορέλαιο)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απο το κασέρι και τα βάζουμε σε pyrex και τέλος το καλύπτουμε με το τριμένο κασέρι.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  3. Είναι πολύ νόστιμο.. δοκιμάστε το....

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε μικρα ατομικά γιουβετσάκια είναι πολύ καλλίτερα.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!
    #
    Σχόλιο από proedros1977, 28-8-15  
    μια ερώτηση ρε παιδια : σε ποσους βαθμούς ψήνουμε? ευχαριστώ.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eptanisios, 30-7-09  
    Πολύ καλό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε κι ελάχιστο πιπέρι καγιέν για να γίνει πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από elvira_chania, 5-10-09  
    την δοκιμασα κ ηταν εκπληκτικη ολοι ενθουσιαστηκαν....
    #
    Σχόλιο από Βάνα, 16-3-13  
    Πράγματι με έβγαλε ασπροπρόσωπη χθες στη σύναξη με την παλιοπαρέα! Δεν έμεινε ψίχουλο και σήμερα κάνω συνέχεια προώθηση τη συνταγή!Μπράβο στην εμπνεύστρια!
    #
    Σχόλιο από proedros1977, 28-8-15  
    μια ερώτηση ρε παιδια : σε ποσους βαθμούς ψήνουμε? ευχαριστώ.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariav3k, 21-2-11  
    Τις γαρίδες τι να τις κάνω πριν τις βαλω στο πυρεξ;μόνο να τις ξεπλύνω;τα μουστάκια να τα αφαιρέσω;
    #
    Σχόλιο από loula, 21-2-11  
    maria3k.....οι γαρίδες πρέπει να είναι καθαρισμένες......

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Μανιτάρι μαγικό... και νόστιμο!
    Τρελαίνομαι για μανιτάρια, το παραδέχομαι. ...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της eleyteria
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της manvlia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Ioannajbl
    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της marigoullitsa