Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 μεσαίο κρεμμύδι πολτοποιημένο.
  4. 1/2 κιλό τομάτες πολτοποιημένες ή κονκασε τομάτας κονσέρβα
  5. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  7. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι καγιέν
  8. 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το κέλυφος τους κατά το ήμισυ, ωστε να μείνει το κέλυφος του κεφαλιού.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι τεφάλ. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τηγανίζουμε ελαφρά ωσπου να ροδίσουν οι σκελίδες του σκόρδου.

  3. 3

    Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Πετάμε το σκόρδο.

  4. 4

    Ρίχνουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τις τομάτες αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη τελική φάση λεπτές φέτες τυριού (φέτα)

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

vpg
vpg @Vicky1967
Πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή.Το τυρί δένει τέλεια!

Από

kyriaki
kyriaki @cook_8448728
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα