Γαρίδες του ψαρά
Recipe by kyriaki
Υλικά
-
1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 μεσαίο κρεμμύδι πολτοποιημένο.
-
1/2 κιλό τομάτες πολτοποιημένες ή κονκασε τομάτας κονσέρβα
-
4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι καγιέν
-
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το κέλυφος τους κατά το ήμισυ, ωστε να μείνει το κέλυφος του κεφαλιού.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι τεφάλ. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τηγανίζουμε ελαφρά ωσπου να ροδίσουν οι σκελίδες του σκόρδου.
-
3
Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Πετάμε το σκόρδο.
-
4
Ρίχνουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τις τομάτες αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη τελική φάση λεπτές φέτες τυριού (φέτα)
Σχόλια (5)