Γαριδομακαρονάδα 2
Μια πανέυκολη και γρήγορη συνταγή με θαλασσινά και πάνω από όλα πολύ γευστική. Νηστίσιμη αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με το λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί τα θαλασσινά είναι αλμυρά από μόνα τους.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις γαρίδες. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι με το κέλυφος και τις αφήνουμε λίγο να ροδοκοκκινίσουν.
-
2
Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο και σβήνουμε με το ούζο.
-
3
Ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ και το χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
-
4
Στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πιουν όλο το ζουμί οι γαρίδες και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα.
-
5
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα καίμε με βούτυρο.
-
6
Σερβίρουμε σε πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα.
Σχόλια (2)