KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια πανέυκολη και γρήγορη συνταγή με θαλασσινά και πάνω από όλα πολύ γευστική. Νηστίσιμη αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με το λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί τα θαλασσινά είναι αλμυρά από μόνα τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  2. 1 κούπα ελαιόλαδο
  3. 2-3 ώριμες ντομάτες
  4. 0.5 κουτάκι πουμαρό
  5. αλατοπίπερο
  6. 1 ποτηράκι κρασιού ούζο
  7. 1 πιπεριά πράσινη
  8. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 πακέτο λαζανάκι
  10. 1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις γαρίδες. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι με το κέλυφος και τις αφήνουμε λίγο να ροδοκοκκινίσουν.

  2. 2

    Ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο και σβήνουμε με το ούζο.

  3. 3

    Ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ και το χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πιουν όλο το ζουμί οι γαρίδες και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα.

  5. 5

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα καίμε με βούτυρο.

  6. 6

    Σερβίρουμε σε πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

yrozaf
yrozaf @cook_8474864
Γίνεται πολύ νόστιμη!! Στην εκτέλεση δεν αναφέρεται κάπου η πιπεριά. Την κάνω κι εγώ με κάποιες παραλαγές:τσίπουρο με γλυκάνησο αντί ούζο και πιπεριές σε κυβάκια κόκκινη κίτρινη και πορτοκαλί, σκόνη σκόρδου και λίγη ρίγανη. Τώρα στη νηστεία είναι ότι πρέπει και όχι μόνο στη νηστεία!!! Μπράβο που την ανέβασες!!! 5 πηρουνάκια καθώς είναι δοκιμασμένη!

Από

KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
στις
,ΕΛΛΑΔΑ