Γαριδομακαρονάδα 3
Γαριδομακαρονάδα με μεγάλες γαρίδες, ούζο και φινόκιο. Η συνταγή είναι για δύο άτομα και για πολύ όρεξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και με φρέσκια ντομάτα, αλλά εκεί πρέπει να προσθέσετε και λίγη ζάχαρη για να μην ξυνίσει. Καλό θα είναι η φρέσκια ντομάτα να έχει κάποιο άρωμα σχετικό γιατί εγώ δυσκολεύομαι να βρω καλές ντομάτες πια.Το τζίντζερ πωλείται και τριμμένο σε βαζάκια που διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.Λίγη προσοχή στο θαλασσινό αλάτι μόνο, είναι πολύ γευστικό αλλά εύκολα μπορείς να ξεφύγεις.Τέλος, εγώ προσωπικά το συνοδεύω με λευκό κρασάκι, αλλά και το υπόλοιπο ούζο που θα σας μείνει μπορεί να συνοδέψει το φαγητό.
Υλικά
-
0.5 πακέτο μακαρόνια Νο 6
-
4 μεγάλες γαρίδες (μέγεθος 1 ή 0)
-
1 φινόκιο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
7-8 ντοματίνια
-
1 κουτι σάλτσα ντομάτας
-
0.5 καραφάκι ούζο
-
αλάτι (κατά προτίμηση θαλασσίνο)
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
1 φύλλο δάφνης
-
λίγο τζίντζερ τριμμένο
-
λίγο μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για 5 λεπτά. Τις αφαιρούμε να κρυώσουν και κρατάμε το ζωμό.
-
2
Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το κέλυφος και τα πόδια κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά.
-
3
Στο ζωμό που έχουμε κρατήσει, βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό με το άμυλο από τα μακαρόνια σε ένα άλλο σκεύος (μικρή κατσαρόλα).
-
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο, τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ούζο, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και να φύγει το αλκοόλ.
-
5
Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη σάλτσα ντομάτας, το φύλλο δάφνης και δύο ποτήρια (περίπου) από το ζωμό με το άμυλο που έχουμε κρατήσει και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
-
6
Πλένουμε και κόβουμε στη μέσα τα ντοματίνια.
-
7
Σε περίπου 30 λεπτά ελέγχουμε τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα. Αν είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις γαρίδες κα αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
8
Όταν έχει δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις τα μακαρόνια ανακατεύοντας αργά. Στο τέλος, βγάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα να δέσει όλο το φαγητό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια