Γαριδομακαρονάδα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί;;;
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες.
-
2
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες για 2'-3'.
-
3
Σβήνουμε με το ούζο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
4
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ' ένα πιάτο.
-
5
Βάζουμε τα τοματίνια, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
-
6
Μόλις δέσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βασιλικό και τα αφήνουμε για 5' περίπου.
-
7
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
-
8
Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
-
9
Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σχόλια