Γαριδομακαρονάδα εκπληκτική
Είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη γαριδομακαρονάδα, χωρίς πολλά και εξεζητημένα υλικά. Ο συνδυασμός των μυρωδικών, του ούζου και των γαρίδων είναι απίθανος, παρόλη την σχετική απλότητα της συνταγής!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την είχε δώσει πριν από χρόνια η ξαδέρφη μου και από τότε δεν έχω δοκιμάσει να κάνω άλλη! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 10 λεπτά με λίγο αλάτι.
-
2
Τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό σε ένα σκεύος που έχουμε τοποθετήσει κάτω από το σουρωτήρι.
-
3
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφού τις ξεβγάλουμε καλά και τις έχουμε αφήσει να κρυώσουν, ενώ κρατάμε 5-6 με το κεφάλι και την ουρά, αν θέλουμε, για στόλισμα.
-
4
Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα που είχαμε τις γαρίδες ξανά το σουρωμένο νερό (φροντίζουμε να είναι άφθονο, αλλιώς προσθέτουμε λίγο) και το αφήνουμε να βράσει πάλι. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια όσο χρόνο αναγράφεται στο πακέτο, ανακατεύοντας που και που. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο στην κατσαρόλα και τα ξαναρίχνουμε, ανακατεύοντάς τα να πάει παντού το λάδι/βούτυρο.
-
5
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το σκόρδο και σε 1 λεπτό, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε άλλο 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
6
Κατόπιν, ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι/πιπέρι, τον άνιθο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
-
7
Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μελώνει η σάλτσα και προσθέτουμε τις γαρίδες για άλλα 5 λεπτά και το κλείνουμε.
-
8
Σερβίρουμε βάζοντας τις γαρίδες πάνω από τα μακαρόνια (αν θέλουμε και τυρί τριμμένο) και απολαμβάνουμε! Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (6)