Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Θεσσαλονίκη

Εύκολη, πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα φούρνου, που σας βγαζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση, και μαγειρεύεται με ελάχιστο κόπο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι παραλλαγή μιας γαριδομακαρονάδας που παρουσίασε ο Ηλίας Μαμαλάκης πριν από πολλά χρόνια στο "Μπουκιά και συχώριο". Την έφερα στα μέτρα μου και με έσωσε σε άπειρες περιστάσεις.Άν δεν έχετε αρκετό χρόνο, η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί και από την προηγούμενη ημέρα.Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας ζυμαρικά που δεν λασπώνουν στο φούρνο, και μη τα παραβράσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό γαρίδες ολόκληρες (καθαρίζουμε το εντεράκι αλλά κρατάμε το κεφάλι και το κέλυφός τους)
  2. 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ)
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κύβους
  5. 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  6. 2 φλυτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  8. 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  9. 3 ποτήρια καυτό νερό για τη σάλτσα, και επιπλέον 1 λίτρο για τη γάστρα
  10. 1 γεμάτη κ.σ. ζάχαρη
  11. αλάτι, πιπέρι
  12. Λίγο σκόρδο σκόνη
  13. 4-5 σπόροι μπαχάρι
  14. 4-5 γαρύφαλλα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διαφανές.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις "γυρνάμε" λίγο για να μαραθούν.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

  4. 4

    Προσθέτουμε την ντομάτα, τα 3 ποτήρια καυτό νερό, αλάτι, πιπέρι,τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει.

  5. 5

    Σε μια μεγάλη γάστρα απλώνουμε τις γαρίδες ωμές.

  6. 6

    Αραιώνουμε την έτοιμη σάλτσα μας με 1 λίτρο βραστό νερό, προσθέτουμε επιπλέον 1 κ.σ. αλάτι και τον μαϊντανό, και την ρίχνουμε απευθείας πάνω στις γαρίδες. Προσθέτουμε αμέσως και τα μακαρόνια ωμά.

  7. 7

    Ψήνουμε σε κλειστή γάστρα στους 200οC με αέρα για 25 λεπτά περίπου (ώσπου να μαλακώσουν τα μακαρόνια). Ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κι αλάτι (να μείνουν λίγο ζουμερά, γιατί μετά από λίγο στεγνώνουν, όπως το γιουβέτσι).

  8. 8

    Προς το τέλος του ψησίματος βάζουμε άλλο 1 φλυτζανάκι λάδι και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που το απολαύσατε, ιδιαίτερα εσύ που δεν είσαι και fan της γαρίδας... 😉

Από

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
στις
Θεσσαλονίκη
Με λένε Κάτια. Η μαγειρική και ιδιαίτερα η ζαχαροπλαστική είναι το hobby μου αλλά και η... ψυχοθεραπεία μου!😉 Χαίρομαι όταν το αποτέλεσμα χαρίζει χαρά και ευχαρίστηση στην οικογένειά μου και τους φίλους μας.
Δες περισσότερα