Γαριδομακαρονάδα με ούζο και κρασί
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή μου για γαριδομακαρονάδα εύκολη και πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα, κατά την τελευταία βράση, φέτα. Θα δώσει ακόμα πιο ωραία γεύση στο πιάτο σας! Είναι μια γαριδομακαρονάδα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια Νο.10
-
1 πακέτο κατεψυγμένες γαρίδες (το μικρό μέγεθος) αποφλοιωμένες
-
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
-
2 σκόρδα
-
3 ώριμες ντομάτες
-
2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης
-
1 φλ. τσαγιού μαϊντανό+βασιλικό+θυμάρι (όλα μαζί)
-
1 κ.γ ζάχαρη
-
1 κουτί μικρό πελτέ
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο μπούκοβο
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο και κόκκινο κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά. Κρατάμε δύο ποτήρια νερού από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και το ρίχνουμε στο νερό που θα βάλουμε για να βράσουμε τα μακαρόνια.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί.
-
3
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφού βράσει καλά η σάλτσα, προσθέτουμε (προαιρετικά) φέτα και σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια