Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη
Απίστευτα νόστιμη γαριδομακαρονάδα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγάκι αυτό ειναι πολύ νόστιμο! Σερβίρετε ζεστό! Καλή σας όρεξη!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
-
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
-
6 κ.σούπας ελαιόλαδο
-
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
250 γρ. πολτό ντομάτας
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σταγγίξουν.
-
2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη.
-
3
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
-
4
Προσθέτουμε τις γαρίδες.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
-
6
Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.
-
7
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
-
8
Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ'αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
-
9
Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μολίς έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Σχόλια (111)